5.12.2012

not everything's peachy no, but let's keep a good attitude

Terkut täältä pohjosesta pingviinien keskeltä! Ei vaan, pakkanen rupee pikkuhiljaa lauhtumaan, mutta villasukat pysykööt visusti jalassa. Mun jalat ei oo ehkä ikinä ollu yhtä jäässä kun mitä ne tänään oli saavuttuani tänne keskelle-ei-mitään. Pelastukseksi pääsin lämmittelemään kovin paleltuneita varvasparkoja villasukat höyryten takkatulen ääreen. En edes kerennyt äitimuoria tervehtimään kun olin jo takkahuoneessa jalat ojossa haha. Oli kyllä nätti keli ajella - melkein teki mieli ihan pysähtyä kuvailemaan kun oli järkkärikin matkassa, mutta ajattelin vaan tunnottomien varpaitteni parasta ja päästelin talla pohjassa perille asti.
Tankattuani hiukan äidin porkkanasosekeittoa, soma pihamiljöö houkutteli minut ulos kuvailemaan järkkärin kera. Tuo lyhdyin valaistu kasvihuone on kyllä nätti näky näin hämärällä. Ärr, oispa kaupungissakin näin nättiä!
Ja hei, vuoden ekat joulutortut - check! Ja mitä ihmettä, ei nääkään maistunut enää yhtä hyvälle kun ennen - jolloin oisin voinu vedellä näitä varmaan viis putkeen. Tällä kertaa yksi riitti ja siitäkin tuli jo äklö olo, ei oo enää vissiin se "mun juttu" nää. Mutta leipominen on kivaa ja nää kuuluu just niihin joulutraditioihin. Ja varsinkin isi tykkää kun se tulee kohta töistä tai tulikin itseasiassa just nyt.
Painunkin siis isiä moikkaamaan ja sitten lukupuuhiin viltin alle! Huomenna väsäilläänkin sitten itsenäisyyspäivän kunniaks herkkua jos monenlaista - on hirvipaistia, savukalaa, porkkanalaatikkoa, punajuuriröstejä ja semifreddoa. Ja aamukin taitaa alkaa näppärästi piparien leipomisella. 
Ihanaa itsenäisyyspäivän aattoiltaa kaikille! ...Kuinkas moni muuten suuntaa baanalle tänään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


I N S T A G R A M

follow me @ B L O G I L I S T A - B L O G L O V I N - W E ♥ I T - contact me: venkuli@hotmail.com